Moarte cumplită pe șantierul unui drum județean din Suceava: Tânăr strivit de un utilaj de patru tone


Intră acum și în grupul de

Un grav accident de muncă s-a produs joi, 9 septembrie, pe raza localității Slătioara, comuna Stulpicani. Un muncitor și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un cilindru compactor.

Muncitorul – care potrivit unor surse era un tânăr de 19 ani – era angajat de aproximativ trei luni în calitate de muncitor necalificat la societatea comercială care modernizează drumul județean 177E. Bărbatul avea atribuții de șofer și deservent utilaj.

Foto simbol: pixabay.com

Astfel, în cursul zilei de joi, angajații societății efectuau lucrări de turnare a unui covor asfaltic pe banda dreapta de circulație, în sensul de mers către Codrii Seculari, bandă care era închisă circulației publice, prin indicatoare de presemnalizare și semaforizare corespunzătoare. Circulația vehiculelor se desfășura alternativ, pe un singur sens.

Tânărul era deservent pe un cilindru compactor de patru tone și desfășura activități de compactare mecanizată a asfaltului proaspăt turnat.

În jurul orelor 14.40, în timp ce efectua activitățile specifice de compactare a asfaltului, el a alunecat de pe utilaj, fiind prins și strivit de cilindrul compactor din față. 

Bărbatul a murit pe loc, încă până la sosirea echipajului SMURD.

Polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunile de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.


Intră acum și în grupul de