Sucevenii nu tin cont de sfaturile medicilor privind combaterea caniculei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cu toate că mereu sunt prezentate măsurile ce trebuiesc luate pe perioada temperaturilor extrem de ridicate, acestea nu prea sunt luate în seamă de suceveni, este concluzia şefului Direcţiei de Sănătate Publică Suceava (DSP), Alexandru Lăzăreanu, după primul val de caniculă înregistrat în judeţ. Acest fapt este demonstrat de numărul de persoane ce au avut de suferit zilele astea.

„Trebuie să se ferească de razele de soare, să consume lichide, să evite deplasările în intervalul orar 11-18, să consume multe fructe, iaurt şi să nu consume alcool, cafea, ceai negru” a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a subliniat că în cazul în care le este rău, să nu ezite să solicite ajutorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din Spitalul Judeţean, ambulanţa şi chiar să intre în farmacii pentru a servi un pahar de apă şi să se răcorească puţin.

„Există şi posibilitatea de consultaţii la domiciliu. Dacă medicul consideră că pacientul poate să stea acasă şi i se dă o reţetă sau este îndrumat să se adreseze a doua zi către ambulatoriu, dacă medicul a luat decizia aceasta, înseamnă că este cea mai bună”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

În week-end, 15 suceveni au ajuns la UPU din cauza caniculei, iar luni, trei persoane căzute pe stradă, doborâte de căldură, au primit asistenţă din partea ambulanţei.


Intră acum și în grupul de