Anevoiosul drum spre Italia a patru migranți din Pakistan s-a terminat la Gălănești: După ce au rătăcit prin Turcia, Bosnia și Herțegovina și Ucraina, bărbații nici nu știau unde se află


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat vineri, 10 septembrie, patru cetățeni pakistanezi care au intrat ilegal în România prin segmentul de frontieră sucevean.

În jurului orei 01:00, cei patru au fost observați pe DN 2H, în localitatea Gălănești. Trei dintre ei cărau rucsacuri voluminoase, iar pe lângă asta, păreau dezorientați.

Foto simbol

În acest context, polițiștii i-au oprit pentru legitimare. Dintre cei patru bărbați, unul singur vorbea o engleză aproximativă, declarând polițiștilor suceveni că toți sunt din Pakistan, au între 30 și 32 ani, și vor să ajungă într-un centru de azil din Italia, dar ei nu știu se află și în ce direcție ar trebui să meargă.

Niciunul dintre bărbați nu posedă niciun fel de document de identificare. Bărbatul a relatat că ei s-au deplasat din Pakistan în Turcia, Bosnia și Herțegovina și posibil Ucraina. Pe traseu ar fi folosit inclusiv escorte plătite fără a da alte detalii. Nu au putut furniza detalii cu privire la ruta de deplasare și modul în care au ajuns în România și implicat în județul Suceava.

Cei patru pakistanezi au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde au declarat în scris, în engleză, datele sale de identitate.

Cele patru persoane urmează a fi predate Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră în vederea clarificării modului în care aceștia au ajuns pe teritoriul României.


Intră acum și în grupul de