Amenzi de peste 5.000 lei aplicate în urma controalelor în contextul Covid-19 la Horodnic de Sus și Horodnic de Jos, ambele comune fiind în „scenariul roșu”


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii trecute, respectiv în perioada 10-12 septembrie, polițiștii rădăuțeni au efectuat controale în contextul Covid-19 pe raza comunelor Horodnic de Sus și Horodnic de Jos.

În total, au fost controlate 85 de vehicule și legitimate 120 de persoane. Astfel, au fost aplicate 37 de amenzi, în valoare totală de 5.285 lei, majoritatea (28) pentru nerespectarea măsurilor anti-covid.

Pe lângă asta, poliții au constat cinci infracțiuni, toate rutiere: câte două de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu deține permis de conducere” și una de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Infracțiunile rutiere au fost constate duminică, aproximativ concomitent, în jurul orei 23:00. Inițial, pe DC 46A a fost oprit pentru control autoturismul Mercedes Benz. Mașina era condusă de un bărbat din Voitinel care nu avea permis. De fapt, vehiculul aparține unui bărbat care se deplasa în calitate de pasager. Ambii sunt cercetați penal.

Peste cinci minute, polițiștii au oprit un Mitsubishi cu numărul de circulație provizoriu, condus de un bărbat din Horodnic de Jos.

Ca și în primul caz, el nu avea permis. Pe lângă asta, bărbatul mai era și băut – 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, atât proprietarul mașinii, cât și conducătorul auto sunt cercetați penal. De asemenea, ultimul a fost amendat pentru lipsa declarației pe propria răspundere.

Reamintim că, potrivit datelor Prefecturii Suceava, rata de infectare Covid-19 din Horodnic de Sus este de 2.84 la mie cu 19 cazuri active, iar cea din Horodnic de Jos este de 4.03 la mie cu 9 cazuri active. Ambele localități sunt în „scenariul roșu”.


Intră acum și în grupul de