Pagube mari produse în urma accidentului de la Rădăuți: A fost avariată locomotiva, două vehicule și gardul unei gospodării // Detalii


Intră acum și în grupul de

În completarea celor relatate anterior privind accidentul dintre o autoutilitară și trenul Suceava – Putna, precizăm că impactul s-a produs luni, 13 septembrie, în jurul orei 15:10.

Autoutilitara marca Citroen Jumper era condusă de un bărbat (47 ani) din Horodnic de Sus. El se deplasa pe str. Abatorului din mun. Rădăuți, având direcția de deplasare către str. Calea Cernăuți.

Ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, semnalizată cu indicatoare, de la intersecția str. Calea Cernăuți cu str. Abatorului, conducătorul auto nu a respectat semnificația indicatorului STOP și nu s-a asigurat corespunzător când a pătruns pe calea ferată.

Astfel, autoutilitara a fost acroșată în partea laterală dreapta față de către trenul Regio Suceava-Putna, condus de către mecanicul de locomotivă de 24 ani, din Salcea.

În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată în gardul unui imobil de pe str. Calea Cernăuți dar și în autoturismul marca Opel Astra, ce se afla parcat în curtea acestui imobil, rezultând avarii la locomotivă, cele două autovehicule și gardul imobilului.

După cum am menționat anterior, au fost rănite două persoane, respectiv șoferul și pasagerul (43 ani) din autoutilitară. Ambii au ajuns la spital cu răni ușoare.

Primele cercetări arată că vinovat de producerea accidentului este conductorul autoutilitarei. Drept urmare, el este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.


Intră acum și în grupul de