Mii de pachete cu țigări de contrabandă, găsite în PTF Siret în cabina unui TIR ucrainean


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat mii de pachete cu țigări de contrabandă, marfă care urma să fie transportată și comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, sâmbătă, în baza analizei de risc, echipa comună, formată din polițiști de frontieră şi lucrători vamali ai Biroului Vamal Siret din PTF Siret, a efectuat un control amănunțit asupra unui automarfar, persoanei, bagajelor și documentelor.

Astfel, în jurul orei 00.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie, româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Ucraina.

În urma verificărilor a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cabina automarfarului, cantitatea de 3.400 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 5.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 10.000 lei.


Intră acum și în grupul de