Haine contrafăcute, în valoare de aproape 50.000 lei, confiscate de la comercianți din Suceava și localități învecinate. Trei persoane sunt cercetate penal


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a organizat în intervalul 18-19 septembrie o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. Controalele au avut loc pe raza municipiului Suceava, comunelor Verești și Moldovița, dar și a satului Verești.

În total, au fost verificate 7 entități comerciale. În urma neregulilor depistate, polițiștii au confiscat 221 obiecte vestimentare contrafăcute, în valoare de 48.400 lei.

Totodată, trei comercianți s-au ales cu dosare penale.

Astfel, un bărbat (49 ani) expunea spre comercializare în Piaţa Vereşti haine „de brand” fără a deţine certificate de calitate şi conformitate. În acest caz, polițiștii au confiscat marfă de peste 7.000 lei.

Tot în Piața Verești a fost depistat un localnic de 53 ani care de asemenea nu avea certificate de calitate pentru hainele vândute. Cel de al treilea comerciant depistat vindea haine contrafăcute în Piața Moldovița. Este vorba despre o femeie de 61 ani.

Cele trei persoane sunt cercetate pentru punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică.


Intră acum și în grupul de