Transporturi de lemn cu cantități duble față de cele din avize, depistate de polițiști la Pojorâta și Vadu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă, două transporturi de material lemnos care nu respectau datele din avize, fiind transportată o cantitate de două ori mai mare.

Astfel, sâmbătă dimineața,  polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare ce transporta deșeuri material lemnos pe D.N. 17 din comuna Sadova Suceava, având direcția de deplasare dinspre Pojorâta spre Câmpulung Moldovenesc.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat din comuna Sadova care a prezentat pentru control documentele personale cât și cele ale autovehiculului. Totodată, procedându-se la verificarea în aplicația SUMAL CONTROL 2 aplicația a furnizat că pentru autoutilitara în cauză a fost emis aviz, încărcarea fiind efectuată de pe raza comunei Fundu Moldovei cu punct de descărcare în Câmpulung Moldovenesc , pentru cantitatea de 3.50 m.c deșeuri material lemnos specia molid.

Întrucât transportul de material lemnos a creat suspiciuni, a fost condus la Atelierul de Producție Sadova, unde s-au prezentat doi lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, care au procedat la inventarierea materialului lemnos prin cubaj tehnic, rezultând cantitatea de 8,61 m.c material lemnos, constatându-se o diferență de 5,11 m.c material lemnos în plus față de cantitatea de 3,50 m.c. înscrisă în avizul de însoțire.

Astfel, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos rezultat în plus, fiind depozitat la Atelierul de Producție Sadova și dat în custodie pădurarului din cadrul O.S. Pojorâta, întocmindu-se în acest sens procesul verbal.

De asemenea, a fost încheiat și procesul verbal de contravenție prin care conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei.

Tot sâmbătă, dar după amiaza, patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, fiind în exercitarea atribuțiilor, a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.

Autoutilitara transporta lemn foc molid, având avizat o cantitatea de 5,8234 m3 lemn foc conform avizulului fiind la data de 25.09.2021. În vederea verificării avizului de însoțire a fost interogată platforma sumal control constatându-se că acesta este valid.

Întrucât exista suspiciunea cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic încărcat s-a solicitat sprijin din partea Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii încărcăturii.

În urma inventarierii, reprezentanții OS Râșca,  au stabilit că în autoutilitară se află cantitatea totală de 9,7972 m3  lemn foc Molid, cu 3,9736 mc3  în plus față de volumul avizat.

Polițiștii au dispus sancționarea contravențională a societății care efectua transportul și confiscarea cantități de 3,9736 m3 lemn foc molid.


Intră acum și în grupul de