Un sucevean a încercat să introducă în țară laptopuri și telefoane fără documente, în valoare de peste 1,7 milioane lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au prins un sucevean care încerca să introducă în România peste 3.000 de articole electrice şi electronice fără documente, în valoare de 1,74 milioane de lei. Cazul a avut loc în data de 25 septembrie, a relatat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

Potrivit lui, suceveanul de 24 ani s-a prezentat în PTF Petea pentru a intra în țară, la volanul unui camion cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

„Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră, lucrătorul nostru a efectuat un control amănunţit, întrucât existau unele suspiciuni cu privire la marfa pe care acesta o transporta. Astfel, colegii noştri au descoperit, în compartimentul de marfă, patru paleţi conţinând diferite bunuri electronice, care nu se regăseau în documentele prezentate de şofer la control”, a declarat Ilie Poroch Serițan.

În total, au fost descoperite 3.007 articole electronice şi electrice (laptopuri, telefoane şi diferite accesorii), în valoare de 1.740.000 lei. Şoferul a declarat că marfa a achiziţionat-o de-a lungul timpului, pe perioada șederii în Italia şi intenţiona să o introducă în România în vederea comercializării.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de