Ziua Limbilor Europene marcată la Suceava printr-un concert cu un repertoriu european, organizat de Alianța Franceză Suceava și Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”


Intră acum și în grupul de

Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, a organizat duminică, 26 septembrie, în cadrul Zilelor Teatrului Municipal „Matei Vișniec” – 6 ani de teatru la Suceava, evenimentul intitulat Euphonies francophones.

Evenimentul a fost dedicat și Zilei Limbilor Europene, celebrată anual pe data de 26 septembrie, și a presupus un repertoriu european, preponderent francofon. Rămânând în același spațiu lingvistic, profesorul Florin Sumanariu a interpretat la trombon o piesă contemporană, a  compozitorului și interpretului francez Joe Dassin, „Et si tu n’existais pas”.

În cadrul acestui parteneriat între instituții emblematice pentru spațiul cultural sucevean, profesorii muzicieni ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, coordonați de către doamna profesor Istrate Elena, direct adjunct al colegiului, au propus un recital aniversar constând dintr-un evantai repertorial insolit, aparținând unor compozitori din epoci diferite, cu orientări estetice variate.

De la severitatea componistică a lui Bach la exuberanța stilului contemporan al lui Leo Brower sau Roland Dyens, chitara s-a dovedit și în această seară un instrument versatil, puternic și expresiv, cu o capacitate mare de transmitere afectivă. În aceeași măsură, oboiul, flautul, trombonul, adică rigoarea stilului baroc, fantezia neoclasicismului, ineditul contemporan, au rezonat cu rafinatele sonorități impresioniste ale duetului de pian.


Intră acum și în grupul de