Atletul CSM Dorna, Valentin Ilucă, a cucerit aurul și bronzul la două competiții de cros din Alba și Timiș


Intră acum și în grupul de

Sportivul CSM Dorna, Valentin Ilucă (18 ani) a obținut medalii de aur și bronz la două competiții naționale de atletism.

Antrenorul Cristian Prâsneac a relatat că tânărul sportiv a luat parte, în data de 25 septembrie, la Trascău Trail Run, un eveniment desfășurat în localitatea Rimetea, din județul Alba.

Valentin Ilucă a concurat în proba de cros, la categoria sub 30 de ani. La finalul unei curse de opt kilometri, cu o diferență de nivel de aproximativ 500 de metri, dorneanul a reușit să învingă, obținând aurul.

A doua zi, el a alergat la UVT Liberty Marathon, o competiție organizată în municipiul Timișoara. De data aceasta, Valentin Ilucă a luat bronzul la proba de 7,3 km, la categoria 16-19 ani, arătând rezultatul de 26 de minute și 58 de secunde.

Cu această ocazie, antrenorul CSM Dorna, Cristian Prâsneac, a declarat că tânărul a alerga la „UVT Liberty Marathon deși cu o zi înainte a participat la alta competiție. A fost vorba de un traseu de 7,3 kilometri plat, pe care l-a terminat în 26 de minute și 58 de secunde, după o serie de recalculări ale timpilor obținuți de sportivi. Cursa s-a desfășurat pe un traseu deosebit, pe lângă râul Bega și în apropiere de Universitatea de Vest. Pe această cale doresc să le mulțumesc celor care au făcut posibile aceste deplasări, West Oximoron Vatra Dornei și notarului Niculina Vasiluț”.

Antrenorul a precizat că Valentin Ilucă se pregătește pentru o nouă competiție, respectiv 1001 Spring Trail Covasna de la sfârșitul luni octombrie.


Intră acum și în grupul de