Furt de lemne cu ghinion la Botuș: Arborele tăiat ilegal a căzut pe rețeaua electrică și pe un autoturism ce trecea prin zonă. Șoferul a scăpat nevătămat

Polițiștii suceveni au întocmit dosar penal privind infracțiunile de tăiere fără drept de arbori și distrugere pe numele unui bărbat din comuna Fundu Moldovei.

Tăierea ilegală a fost constată în condiții cel puțin ciudate, cu ghinion pentru presupusul hoț de lemne și noroc pentru un șofer care întâmplător trecea prin zonă.

Concret, în jurul orelor 17:50, un bărbat din comuna menționată conducea autoturismul personal pe DJ 175, pe raza satului Botuș. La un moment dat, peste mașină a căzut un copac. Din fericire, arborele a distrus partea din față a mașinii, astfel încât șoferul nu a avut de suferit.

Cercetările ulterioare au arătat că arborele nemarcat a fost tăiat ilegal de către un localnic. Furtul a avut loc într-o pădure privată administrată de OS Breaza.

Mai exact, localnicul a tăiat cu drujba un molid ce creștea chiar la marginea pădurii, alături de drumul județean. În timp ce cădea, copacul a distrus rețeaua electrică de joasă tensiune a unui stâlp, căzând într-un final pe mașină.

Specialiștii silvici au participat la cercetări alături de polițiști, stabilind pentru cioata cu diametrul de 80×90 cm un prejudiciu în sumă de 2.766 lei.

În aceste condiții, bărbatul din Fundu Moldovei s-a ales cu dosar penal pentru cele două infracțiuni menționate anterior.