Furt de lemne cu ghinion la Botuș: Arborele tăiat ilegal a căzut pe rețeaua electrică și pe un autoturism ce trecea prin zonă. Șoferul a scăpat nevătămat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au întocmit dosar penal privind infracțiunile de tăiere fără drept de arbori și distrugere pe numele unui bărbat din comuna Fundu Moldovei.

Tăierea ilegală a fost constată în condiții cel puțin ciudate, cu ghinion pentru presupusul hoț de lemne și noroc pentru un șofer care întâmplător trecea prin zonă.

Concret, în jurul orelor 17:50, un bărbat din comuna menționată conducea autoturismul personal pe DJ 175, pe raza satului Botuș. La un moment dat, peste mașină a căzut un copac. Din fericire, arborele a distrus partea din față a mașinii, astfel încât șoferul nu a avut de suferit.

Cercetările ulterioare au arătat că arborele nemarcat a fost tăiat ilegal de către un localnic. Furtul a avut loc într-o pădure privată administrată de OS Breaza.

Mai exact, localnicul a tăiat cu drujba un molid ce creștea chiar la marginea pădurii, alături de drumul județean. În timp ce cădea, copacul a distrus rețeaua electrică de joasă tensiune a unui stâlp, căzând într-un final pe mașină.

Specialiștii silvici au participat la cercetări alături de polițiști, stabilind pentru cioata cu diametrul de 80×90 cm un prejudiciu în sumă de 2.766 lei.

În aceste condiții, bărbatul din Fundu Moldovei s-a ales cu dosar penal pentru cele două infracțiuni menționate anterior.


Intră acum și în grupul de