Patru migranți algerieni, depistați de polițiștii de frontieră suceveni la Falcău. Unul dintre ei avea 20 de pachete de țigări și e cercetat pentru contrabandă


Intră acum și în grupul de

Patru algerieni care încercau să ajungă ilegal în vestul Europei au fost opriti de polițiștii de frontieră suceveni după ce au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan,  sâmbătă, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat pe raza localității Falcău, în apropierea frontierei de stat, patru  cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă de frontieră.

Acestia au fost conduşi la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt din Algeria, au vârste cuprinse între 24 și 32 ani şi au  trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Mai mult, în bagajele unuia dintre ei a fost descoperită și cantitatea de 20 de pachete de țigări, pentru care acesta nu a putut prezenta documente justificative.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar unul dintre ei este cercetat și pentru contrabandă. În continuare urmează a fi luate măsurile legale, conform procedurilor legale în vigoare.


Intră acum și în grupul de