Polițiștii de Frontieră suceveni au prins un sârb care a „închiriat” din Slovenia o autorulotă de 60.000 euro în baza unei cărți de identitate false din Croația


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali suceveni au depistat și indisponibilizat o rulotă căutată de autoritățile din Slovenia, a informat astăzi, 4 octombrie, purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan.

Vehiculul în valoare de 60.000 euro a fost depistat în PTF Siret. Concret, în data de 3 octombrie, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat la control, pe sensul de ieșire din România, un cetățean sârb (42 ani). El era la volanul unei autorulote marca Fiat Ducato, an fabricație 2021, cu număr de înmatriculare specific Sloveniei. În autorulotă se mai afla în calitate de pasager, tot un cetățean sârb, în vârstă de 60 de ani.

Cei doi cetățeni sârbi au declarat polițiștilor de frontieră că se deplasează în Ucraina, în orașul Odesa, în scop turistic.

În timpul controlului, lucrătorii vamali au constat că procura prezentată de cetățeanul sârb nu este autentică, iar autovehiculul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă, în aceeași zi de autoritățile din Slovenia.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că șoferul sârb a închiriat autorulota cu o carte de identitate croată falsă pentru a se plimba cu aceasta prin toată Europa, ulterior și-a făcut rost și de o procură falsă pentru a ieși din spațiul UE, document care a trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră din P.T.F. Siret.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuireautorulota în valoare de 294.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se afectează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de