Două decenii de la înființarea Jandarmeriei Montane: Doar de la începutul acestui an, jandarmii montani suceveni au participat la 775 misiuni, inclusiv 27 de căutare-salvare


Intră acum și în grupul de

De la începutul anului 2021, jandarmii montani suceveni au participat la 775 de misiuni, 26 de intervenții la animale sălbatice și 27 de acțiuni de căutare-salvare. Datele au fost prezentate de către IJJ Suceava astăzi, 5 octombrie, ziua în care se sărbătorește 20 de ani de la înființarea Jandarmeriei Montane.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava are în subordine șase posturi montane, situate atât în mediul urban, cât şi în mediul rural (Gura Humorului, Frasin, Sucevița, Vatra Dornei, Broșteni, Câmpulung Moldovenesc), cu 47 de funcții încadrate.

Deoarece Judeţul Suceava are un relief preponderent montan, conducerea inspectoratului a urmărit ca locuitorii cătunelor de munte izolate şi numeroşii turişti atraşi de frumuseţile locurilor, să beneficieze de un climat de ordine şi siguranţă asigurat de jandarmi bine pregătiţi în acest domeniu.

Necesitatea prezenţei jandarmilor pe traseele turistice şi la obiectivele din zona de competenţă montană constă în a acţiona permanent şi eficient pentru salvarea vieţii cetăţenilor şi a turiştilor aflaţi în dificultate pe munte, prevenirea şi combaterea faptelor infracţionale şi contravenţionale, protecţia rezervaţiilor naturale şi altor arii protejate de lege, a mediului înconjurător, florei şi faunei montane, combaterea infracţiunilor la regimul silvic şi intervenţia în situaţii de urgenţe civile în cooperare cu alte structuri specializate”, a explicat IJJ Suceava care a transmis un mesaj de felicitare jandarmilor montani.

La rândul său, jandarmii montani și-au sărbătorit ziua împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Voievodeasa, cărora le-au prezentat principalele activități, tehnica și mijloacele din dotare și le-au oferit sfaturi pentru drumeții în siguranță pe munte.


Intră acum și în grupul de