Ziua Mondială a Educației a fost marcată și la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana

Cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare”, Cajvana  au marcat Ziua Mondială a Educației pe 4 octombrie 2021.

Consiliul Școlar al Elevilor, coordonat de Consilierul educativ – Tomuț Cristina și președinta acestuia, eleva Mârza Ana- Maria, au prezentat istoricul Zilei Educației, poezii și aforisme dedicate educației și educatorilor, înregistrări audio-video cu foști elevi ai liceului,  actuali studenți la facultăți de prestigiu din județ și din țară, care în cuvântul lor au adus mulțumiri celor care i-au educat.

Elevii C.Ș.E au înmânat tuturor cadrelor didactice aflate în sala Casei de Cultură pergamente cu urări de bine și mulțumiri.

Toți cei prezenți la activitate au urmărit „Legenda Învățătorului”. A urmat apoi apoi un moment de reculegere în memoria cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi, ci la ceruri.

„Exercițiul de memorie” a creat emoție tuturor, deoarece fiecare trebuia să-și aducă aminte de fostul învățător, diriginte, de cei care le-au fost profesori și care le-au îndrumat pașii spre această nobilă profesie de dascăl” .( prof.înv.primar Tomuț Cristina, consilier educativ).

Eseul „Educația de ieri, de azi și de mâine”, prezentat de doamna consilier educativ Tomuț Cristina, a scos în relief importanța educației în orice perioadă a vieții unui om.

Educația sporește cu fiecare generație. Ea reprezintă fundamentul vieții fiecărui om.

Activitatea a avut un ultim moment „dulce”, în care s-a savurat un tort dedicat „Zilei Educației”. Acesta a fost oferit de o fostă elevă a liceului, care acum este antreprenor în orașul Cajvana.

Prof.înv.primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic ” Ștefan cel Mare”, Cajvana