Mai mulți șoferi cu alcoolemii uriașe, prinși joi în traficul din județul Suceava. Doi au provocat accidente rutiere, iar altul a fost reținut


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 7 octombrie, polițiștii suceveni au identificat în trafic cel puțin trei șoferi care conduceau mașini fiind băuți de-a binelea. Doi dintre ei au comis accidente rutiere, iar unul a fost reținut.

A acceptat testarea cu aparatul etilotest, dar a refuzat prelevarea de probe biologice

Potrivit IPJ Suceava, cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat din Marginea. Șoferul de 48 ani a fost oprit în jurul orei 17:00, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 17A.

Testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 1.33 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, la spital, în prezența personalului medical, bărbatul a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Drept urmare, polițiștii au deschis dosar penal privind „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”. În aceeași seară, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Accident la Dolhasca și…

Un alt șofer care s-a urcat la volan în stare de ebrietate a provocat un accident rutier pe strada Calea Fălticeni din Dolhasca.

Localnicul de 30 ani a intrat în coliziune cu o mașină condusă regulamentar. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, însă vehiculele au fost avariate.

Șoferul vinovat de accident avea 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celălalt șofer nu era băut, însă autoturismul său avea polița RCA expirată.

Drept urmare, cel din urmă s-a ales cu amendă, pe când șoferul băut este cercetat penal.

… la Bălcăuți

Un alt accident rutier provocat de un șofer băut a avut loc pe raza localității Bălcăuți. În acest caz, un localnic de 27 ani a intrat în coliziune cu o mașină parcată în fața unui imobil după ce a pierdut controlul vehiculului. Bărbatul avea 0,97 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Ca și în cazul precedent, el este cercetat pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, în urma accidentului nefiind rănită nicio persoană.


Intră acum și în grupul de