Elev campulungean eliminat de la BAC pentru ca a incercat sa copieze


Intră acum și în grupul de

Un elev câmpulungean a fost eliminat luni, de la proba scrisă la limba româna a examenului de bacalaureat, după ce a încercat să copieze, a informat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman. Primul test scris din cadrul bacalaureatului a început luni, la ora 9.00. Elevilor li s-a cerut să facă un eseu pe baza basmului cult pe care l-au studiat, respectiv „Harap Alb”, să comenteze un text la prima vedere scris de Vasile Alecsandri şi să conceapă un text în care să-şi spună punctul de vedere despre omenie, plecând de la proverbul, „fapta bună îl laudă pe om”. Elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

În judeţul Suceava, proba la limba şi literatura română s-a desfăşurat în 19 centre, urmând ca evaluarea lucrărilor să se facă în 7 centre.

La examenul de BAC s-au înscris 6644 candidaţi, dintre care prezenţi la testare au fost 6.512, un număr de 131 absentând. De asemenea, un elev a fost eliminat. Este vorba despre un candidat de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc care a reuşit să se strecoare cu telefonul mobil în sala de examen încercând să copieze de pe net rezolvarea subiectului.

Miercuri, urmează proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2010 se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Pe 2 iulie 2010 se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 7 iulie 2010.

În judeţ sunt şi trei cazuri speciale de elevi ce susţin BAC-ul. Comisia Judeţeană a aprobat susţinerea examenului în condiţii speciale, conform Metodologiei, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, unde o elevă va susţine examenul la domiciliu, fiind şcolarizată pe perioada studiilor liceale la domiciliu, la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, pentru o elevă cu grad de handicap II ce va susţine probele scrise în şcoală, dar în condiţii speciale, având timp mai mult pentru rezolvarea subiectelor şi la Liceul cu Program Sportiv unde un elev are mâna dreaptă ruptă şi va susţine probele scrise în condiţii speciale, prin dictare către un asistent.


Intră acum și în grupul de