Recomandările Jandarmeriei Suceava pentru prevenirea răspândirii Covid-19: Respectați cu strictețe regulile de igienă personală pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!


Intră acum și în grupul de

Odată cu instituirea restricțiilor suplimentare în municipiul Suceava după ce incidența a depășit 6 la mie, Jandarmeria Suceava a venit cu recomandări pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

IJJ Suceava a reamintit sâmbătă, 9 octombrie, că masca de protecție a redevenit obligatorie în toate spațiile publice deschise.

Totodată, în condițiile Legii nr. 60/1991, republicată, se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, țineți cont de următoarele recomandări:

  • Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, mânere, butoane de lift sau de acces.
  • Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
  • Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.
  • NU intrați în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice coronavirus.

Intră acum și în grupul de