Un viraj imprudent efectuat de un șofer băut – cauza accidentului din Forăști soldat cu rănirea unei femei


Intră acum și în grupul de

Unul dintre șoferii implicați în accidentul de la Forăști conducea sub influența băutorilor alcoolice, arată primele cercetări ale polițiștilor suceveni.

Accidentul s-a produs duminică, 10 octombrie, în jurul orei 18:00. Mai exact, un localnic conducea autoturismul marca Ford pe DJ 208E, în afara localității Manolea.

La un moment dat, el a intrat în depășirea autoturismului marca Dacia condus de un bărbat din Fălticeni. În același timp, fălticeneanul a efectuat virajul la stânga fără să se asigure în prealabil, pe un drum în câmp, fiind acroșat lateral stânga de auto Ford.

În urma accidentului a fost rănită o pasageră din Ford. Femeia a fost extrasă din mașină de către pompierii militari și ulterior transportată la spital cu diagnosticul : „contuzii prin accident rutier, contuzii costale partea dreaptă”.

Totodată, verificările au arătat că bărbatul care conducea autoturismul Dacia avea 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot el a fost identificat în calitate de șoferul vinovat de accident.

Drept urmare, polițiștii au deschis dosar penal privind „vătămare corporală din culpă” și ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.


Intră acum și în grupul de