Un viraj imprudent efectuat de un șofer băut – cauza accidentului din Forăști soldat cu rănirea unei femei

Unul dintre șoferii implicați în accidentul de la Forăști conducea sub influența băutorilor alcoolice, arată primele cercetări ale polițiștilor suceveni.

Accidentul s-a produs duminică, 10 octombrie, în jurul orei 18:00. Mai exact, un localnic conducea autoturismul marca Ford pe DJ 208E, în afara localității Manolea.

La un moment dat, el a intrat în depășirea autoturismului marca Dacia condus de un bărbat din Fălticeni. În același timp, fălticeneanul a efectuat virajul la stânga fără să se asigure în prealabil, pe un drum în câmp, fiind acroșat lateral stânga de auto Ford.

În urma accidentului a fost rănită o pasageră din Ford. Femeia a fost extrasă din mașină de către pompierii militari și ulterior transportată la spital cu diagnosticul : „contuzii prin accident rutier, contuzii costale partea dreaptă”.

Totodată, verificările au arătat că bărbatul care conducea autoturismul Dacia avea 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot el a fost identificat în calitate de șoferul vinovat de accident.

Drept urmare, polițiștii au deschis dosar penal privind „vătămare corporală din culpă” și ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.