O minora gravida a incercat sa se sinucida


Intră acum și în grupul de

Gravidă în luna a doua, o minoră în vârstă de 16 ani, din Vicovu de Sus a ajuns luni seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, după ce a încercat să se sinucidă. Ionela G., a consumat băuturi alcoolice, iar apoi a luat pastile cu pumnul, au spus medicii care s-au ocupat de caz. Adolescenta a ajuns cu o maşină a Serviciului de Ambulanţă. Fata era confuză şi prezenta o hemoragie digestivă superioară. Ulterior, medicii au aflat că este însărcinată de două luni şi că a vrut să-şi ia viaţa după ce s-a îmbătat.

„A înghiţit toate medicamentele pe care le-a găsit în casă. A luat inclusiv antiinflamatoare, respectiv paracetamol şi aspirină, care, cel mai probabil, i-au şi provocat hemoragia digestivă”, a arătat purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan.

Medicul a precizat că Ionela G. a fost internată în secţia Pediatrie, iar starea sa de sănătate este deocamdată stabilă. Tânăra urmează să fie supusă unui examen ginecologic şi va fi evaluată şi din punct de vedere psihiatric.

„Cel mai probabil sarcina este compromisă din cauza intoxicaţiei medicamentoase şi a alcoolului. Riscul de a naşte un copil cu malformaţii este foarte mare, motiv pentru care avortul este inevitabil. Consultul psihiatric se impune nu doar pentru faptul că a avut o tentativă de sinucidere, ci şi pentru trauma psihică pe care o va suferi din cauza chiuretajului”, a menţionat medicul urgentist.


Intră acum și în grupul de