Amenzi pentru o firmă din Sucevița care a admis un transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului și a comis nereguli la introducerea datelor în aplicația SUMAL 2.0


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au sancționat o societate comercială din Sucevița care a admis un transport de materiale lemnoase peste prevederile avizului de însoțire și a introdus în aplicația SUMAL 2.0 fotografii ale camionului în care nu se vede încărcătura, așa precum prevede legea.

Ansamblul auto a fost oprit pentru control miercuri, 13 octombrie, pe DC 44 Voievodeasa, comuna Sucevița. Șoferul de 42 ani, care este și administratorul societății comerciale care a admis transportul, a prezentat pentru control avizele de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Foto simbol

Inventarierea încărcăturii a arătat că în vehicul erau 39,97 mc lemn rotund esență rășinoase, cu un plus de 3,80 mc față de cantitatea înscrisă în avizele de însoțire, conform carnetelor de inventariere întocmite de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Drept urmare, societatea comercială reprezentată de bărbatul de 42 ani s-a ales cu două amenzi din motive precizate mai sus.

Totodată, lemnul transportat în plus a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de