Acasă Social Aproape 200 de suceveni din localitatile inundate au avut nevoie de asistenta...

Aproape 200 de suceveni din localitatile inundate au avut nevoie de asistenta medicala


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a precizat că 173 de oameni din localităţile afectate de ploi au solicitat miercuri, asistenţă medicală cu precizarea că nici una dintre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale nu a necesitat spitalizare. „În majoritatea cazurilor a fost vorba de acutizarea unor boli cronice, în special cardiace. Consultaţiile au fost oferite de medicii de familie”, a subliniat adjunctul DSP Suceava.

Ministerul Sănătăţii a făcut, în această săptămână, un apel către medicii de familie din zonele inundate pentru a asigura asistenţa medicală în permanenţă şi a monitoriza starea de sănătate a localnicilor.



În vederea prevenirii îmbolnăvirilor, populaţiei i s-a recomandat să ţină cont de următoarele măsuri de prevenţie: să se consume apă îmbuteliată, să nu se bea apă direct din fântâni sau de la robinet, să se utilizeze pentru prepararea alimentelor doar apă fiartă şi răcită în prealabil, să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, să nu se atingă animalele moarte şi să se avertizeze autorităţile în vederea evacuării acestora, să se evite expunerea prelungită la frig sau umezeală, să se păstreze alimentele în condiţii igienice, să se respecte regulile de igienă individuală.

La apariţia primelor semne de boală, populaţia a fost sfătuită să se prezinte la cel mai apropiat medic sau spital.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version