Cinci migranți din Algeria și Sudan, prinși de polițiștii de frontieră suceveni după ce au intrat ilegal în țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Brodina și din Siret au depistat duminică, 17 octombrie, cetățeni străini care au traversat ilegal frontiera româno-ucraineană cu scopul de a ajunge într-o țară Occidentală, a informat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan.

Primii trei cetățeni străini au fost identificați pe raza comunei Ulma, în timpul unei acțiuni executate de poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.

Cele trei persoane nu-și justificau prezența în zona de frontieră și au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt din Algeria, au vârste între 29 și 20 de ani și că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În același timp, lucrătorii Sectorului Poliției de Frontieră Siret au identificat alți doi migranți care se deplasau de la frontieră spre orașul Siret. Este vorba despre doi bărbați din Sudan, de 23 și 32 ani. Ca și în primul caz, ei au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România. 

„În toate cele două cazuri se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a subliniat Ilie Poroch Serițan.


Intră acum și în grupul de