Studenții și profesorii USV, alături de reprezentanții altor șase universități, vor participa la cea de-a VIII-a ediție a Seminarului Eminescu

Studenții și profesorii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava vor participa la o nouă ediție (a VIII-a) a Seminarului Eminescu. Evenimentul, organizat de Memorialul Ipotești ˗ Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, va avea loc în perioada 22-23 octombrie.

Ca și în edițiile anterioare, manifestarea din acest an reunește studenți și profesori din mai multe centre universitare:  Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Universitatea Tehnică Cluj, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Potrivit USV, lucrările seminarului debutează pe 22 octombrie, de la ora 10.00, cu o secțiune condusă de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Memorialul Ipotești / Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, urmată de un Moment Ion Caramitru. 

Secțiunea Lecturi în dialog este moderată de  lector univ. dr. Gina Puică, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, textul eminescian propus spre interpretare fiind Mortua est.

Ziua a doua a manifestărilor începe și ea sub semnul lecturilor poeziei eminesciene: asist. univ. dr. Ioan Fărmuș, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, va modera secțiunea dedicată interpretării critice a textului Despărțire.

De la ora 15.00, conf. univ. dr. Ala Sainenco, Memorialul Ipotești, și conf. univ. dr. Margareta Curtescu, de la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Chișinău, coordonează un Moment Eugen Coșeriu.

loading...