Jandarmeria Suceava: La examenul de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni pot participa doar candidații vaccinați cu schemă completă, trecuți prin boală sau testați negativ pentru Covid-19


Intră acum și în grupul de

Jandarmeria Suceava a informat joi, 21 octombrie, că la proba de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni pot participa doar candidaţii vaccinați cu schemă completă, trecuţi prin boală sau testaţi negativ pentru Covid-19.

IJJ Suceava a precizat că sâmbătă, 23 octombrie, începând cu ora 09:00, la sediul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, va avea loc proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru cei 126 candidați declarați admiși.

„În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, conform normelor legale în vigoare, la proba de concurs au acces doar candidații care:

– sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2;

– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;

– prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore”, a transmis Jandarmeria Suceava.

Sursa citată a precizat că, la intrarea candidaţilor în spaţiul unde are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, pe baza unui document scris pe care îl vor avea în copie (certificat verde digital Covid-19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs.

Candidaţilor care nu fac dovada că se află într-una din situaţiile de mai sus nu li se va permite accesul la probe şi procedura de admitere pentru aceştia va înceta. De asemenea, candidații sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfăşurării probei.


Intră acum și în grupul de