Patru migranți algerieni au fost depistați de polițiștii de frontieră suceveni la Falcău și Izvoarele Sucevei

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, vineri, la frontiera cu Ucraina, patru migranți algerieni care intenționau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, vineri seara , polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Falcău doi bărbați care nu-și justificau prezenta în zona de frontieră.

S-a luat măsura conducerii acestora la sediul Poliției de Frontieră, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria, au vârste de 26, respectiv 28 de ani și că au trecut ilegal frotiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au depistat, vineri, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Izvoarele Sucevei, doi cetățeni de origine afro-asiatică, care nu-și puteau justifica prezenta în zona de frontieră.

Și aceștia au fost duși la sediul sectorului, unde s-a stabilit că sunt din Algeria, au vârste de 22 și 25 de ani și că au trecut fraudulos granița din Ucraina în România.

În aceste cazuri poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca în continuare să fie luate măsurile legale ce se impun, conform prevederilor legale.

loading...