Incendiu puternic în Ilișești. Pompierii intervin cu șase autospeciale de stingere


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic s-a produs duminică după amiaza la o gospodărie din Ilișești.

Flăcările au cuprins casa și anexele gospodărești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, la fața locului intervin pompierii militari și civili cu 6 autospeciale de stingere.

El a menționat că incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor militari ardeau generalizat anexele gospodărești. De asemenea, vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor și la casa de locuit, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor proprietarei,  în vârstă de 49 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars anexele gospodărești (garajul și magazia), construite din lemn și acoperite cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați. Au mai ars casa de locuit, construită din lemn și BCA, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și un autoturism. În incendiu au pierit în jur de 300 de prepelițe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat, a precizat Găleată.

El a menționat că la ora 20:00 pompierii militari încă lucrau pentru lichidarea focarelor ascunse și pentru îndepărtarea/dezafectarea elementelor de construcție afectate de foc.


Intră acum și în grupul de