Acasă Social Incendiu puternic în Ilișești. Pompierii intervin cu șase autospeciale de stingere

Incendiu puternic în Ilișești. Pompierii intervin cu șase autospeciale de stingere


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic s-a produs duminică după amiaza la o gospodărie din Ilișești.

Flăcările au cuprins casa și anexele gospodărești.



Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată, la fața locului intervin pompierii militari și civili cu 6 autospeciale de stingere.

El a menționat că incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor militari ardeau generalizat anexele gospodărești. De asemenea, vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor și la casa de locuit, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor proprietarei,  în vârstă de 49 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars anexele gospodărești (garajul și magazia), construite din lemn și acoperite cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați. Au mai ars casa de locuit, construită din lemn și BCA, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, bucătăria de vară, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, și un autoturism. În incendiu au pierit în jur de 300 de prepelițe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat, a precizat Găleată.

El a menționat că la ora 20:00 pompierii militari încă lucrau pentru lichidarea focarelor ascunse și pentru îndepărtarea/dezafectarea elementelor de construcție afectate de foc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version