Militarii, muncitorii si inspectorii in constructii veniti in sprijinul sinistratilor, cazati in internatele sucevene


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a pus la dispoziţie 450 de locuri de cazare în internate, în urma inundaţiilor, a informat marţi, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete. Dintre acestea, numai jumătate sunt folosite, dar nu de către sinistraţi. „Avem aproximativ 75 de militari cazaţi la Rădăuţi. Aceştia au venit să facă podul de pontoane de la Dorneşti”, a spus inspectorul şcolar general sucevean, adăugând că masa le este asigurată de către Poliţia de Frontieră.

„De asemenea un număr de aproximativ 75 de muncitori veniţi prin intermediu Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt cazaţi la Bivolărie şi vreo 70 la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava”, a precizat Petru Carcalete. Acesta a spus că locaţiile au fost alese în aşa fel încât să faciliteze deplasarea către locurile în care aceştia lucrează la remedierea problemelor create de inundaţii.

Totodată, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava găzduieşte mai mulţi inspectori veniţi de la Inspectoratele în Construcţii din ţară să evalueze pagubele produse de inundaţii.

Şeful IŞJ Suceava a mai menţionat că sinistraţii nu au solicitat adăpost.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să ia măsuri pentru a sprijini persoanele sinistrate din zonele afectate de inundaţii prin oferirea facilităţilor de cazare şi masă de care dispune sistemul naţional de educaţie. De asemenea, ministrul Educaţiei a solicitat inspectorilor generali să organizeze în reţeaua sistemului de educaţie colectarea de ajutoare pentru cei din zonele sinistrate. „Este un semnal de solidaritate naţională pe care eu îl consider deosebit de important şi un semnal pe care întreg sistemul poate să-l dea încă odată naţiunii că se poate bizui pe sistemul de educaţie”, a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.


Intră acum și în grupul de