Două transporturi de materiale lemnoase peste prevederile avizelor și altul fără aviz, depistate în județul Suceava. Polițiștii au confiscat aproape 10 mc de lemn de foc și biomasă


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 28 octombrie, polițiștii suceveni au depistat trei transporturi ilegale de materiale lemnoase. Cazurile au avut loc la Frasin, Voitinel și Sucevița. În total, polițiștii au confiscat 9,723 mc de material lemnos.

Potrivit IPJ Suceava, primul transport a fost depistat la ora 07:30, pe raza localității Frasin. Concret, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă pe DJ 177A de către un bărbat (34 ani) din Crucea.

Foto simbol

Conform avizului de însoțire, el transporta 4 mc lemn foc de esență mesteacăn. Însă inventarierea încărcăturii a arătat că în vehicul era cantitatea de 8,34 mc lemn foc de esenţă mesteacăn, adică în plus cu 4,34 mc față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. Cantitatea transportată fără acte a fost confiscată.

Ulterior, la ora 16:20, o altă utilitară a fost oprită pentru control, de data aceasta pe raza comunei Voitinel. Un bărbat (27 ani) din Vicovu de Jos transporta fără aviz cantitatea de 0,955 mc lemn foc de esenţă molid şi cantitatea de 1,488 mc bușteni gater de esenţă brad. Întreaga cantitate a fost confiscată.

Peste o oră, pe raza comunei Sucevița a fost depistat încă un transport. Mai exact, un sucevean transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 5,119 mc biomasă de esenţă rășinoase. În realitate, în autoutilitară se afla un plus de 2,94 mc biomasă de esenţă rășinoase, cantitatea ce a fost confiscată.

Toți cei trei șoferi au fost amendați.


Intră acum și în grupul de