Două transporturi de lemne cu nereguli în avizele de însoțire și altul fără aviz, depistate în județul Suceava. Polițiștii au confiscat peste nouă mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat, vineri și sâmbătă, peste 9 mc de material lemnos transportat cu nereguli. În total, au fost depistate trei transporturi ilegale.

Primul caz a avut loc la Gura Humorului. Polițiștii au oprit o autoutilitară încărcată cu cherestea rășinoase. Conducătorul auto a prezentat pentru controlul avizul electronic din 29.10.2021 emis de o societate comercială din Ostra, pentru cantitatea de 7,04 mc cherestea rășinoase.

În urma inventarierii s-a constatat că în vehicul era 14,83 mc cherestea rășinoase, adică cu 7,79 mc cherestea rășinoase in plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire.

Drept urmare, firma a fost amendată cu 6.000 lei, iar cantitatea transportată în plus, în valoare de aproape 5.000 lei, a fost confiscată.

Următorul transport cu nereguli a fost identificat pe DN 17, în comuna Șcheia.

Verificările polițiștilor au arătat că transportul de material lemnos efectuat de capul tractor și remorcă avea avizul electronic valabil, din data de 29.10.2021 ora 13:54 până la data de 30.10.2021 ora 07:54.

Însă în urma verificării fotografiilor efectuate de societatea comercială din Holda în momentul emiterii avizului de însoțire a materialului lemnos, s-a constatat faptul că acestea erau făcute în așa fel încât nu se putea distinge totalitatea materialului lemnos încărcat pe remorcă, fapt pentru care a fost emisă o amendă.

Mai mult decât atât, șoferul nu avea asupra sa certificatul de înmatriculare al remorcii, fapt pentru care a fost amendat cu 870 lei. Totodată, șoferul nu a putut dovada unei polițe RCA valabile pentru remorcă. Pentru acest fapt a fost amendată societatea comercială (care deține vehiculul), fiind reținute plăcuțele de înmatriculare.

Cel de al treilea transport a fost identificat la Vatra Dornei. Un localnic transporta în autoturismul personal 1,99 mc lemn de foc fără documente de proveniență. Lemnul a fost confiscat, iar bărbatul amendat.


Intră acum și în grupul de