Putna: Șofer băut, reținut după o urmărire de patru kilometri. Pe lângă dosar penal, bărbatul a fost amendat cu peste 4.000 lei, iar polițiștii au reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Putna are probleme cu legea după ce a fost identificat în trafic băut. Pe lângă asta, el a încercat să fugă în trafic de la polițiști, s-a comportat agresiv și a refuzat testarea alcoolemiei. Cazul a avut loc în data de 1 noiembrie, în comuna Putna.

Concret, în jurul orei 14:13, Poliția a fost sesizată că pe raza comunei circulă un șofer băut. În timp ce se deplasau, lucrătorii de poliție au identificat în trafic autoturismul și au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto însă acesta nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea fiind urmărit pe o distanță de circa 4 km pe drumul comunal Bodârlău și ulterior pe drumul comunal „Mănăstirea Sihăstria Putnei”.

În timp ce era urmărit de către echipajul de poliție, conducătorul autoturismului a oprit pe mijlocul drumului comunal „Mănăstirea Sihăstria Putnei” blocând ambele sensuri de mers și a coborât de la volan fiind interceptat imediat și legitimat de către lucrătorii de poliție. În momentul legitimării bărbatul s-a manifestat agresiv, a refuzat să se legitimeze și a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

În aceste condiții conducătorul auto a fost imobilizat prin încătușare și a fost condus la sediul secției de poliție, constatându-se că este vorba despre un localnic, iar autoturismul Volkswagen Golf 4 are poliță RCA expirată.

Pentru că era vizibil băut, șoferului i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest însă acesta a refuzat testarea, fiind condus ulterior la Spitalul mun. Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge, însă în incinta spitalului a refuzat să poarte masca de protecție. Bărbatul a refuzat și recoltarea de probe biologice.

Ulterior, el a fost reținut pentru 24 de ore fiind cercetat penal pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Pe lângă asta, bărbatul a fost sancționat cu patru amenzi, în valoare totală de 4.095 lei, respectiv pentru lipsă RCA (cu avertisment și reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului); pentru lipsa actelor autoturismului și ale conducătorului auto; pentru neoprire la semnalul agentului de poliție și pentru refuzul portului măștii de protecție.


Intră acum și în grupul de