Scene de groază la Dornești: Mai mulți câini au murit în chinuri după ce au fost otrăviți cu antigel și otravă de șoareci


Intră acum și în grupul de

Mai mulți câini din comuna Dornești au avut o moarte cruntă după ce au fost otrăviți cu antigel și otravă de șoareci.

Miercuri, 3 noiembrie, un localnic a apelat Poliția sesizând faptul că a găsit lângă locuință cadavrele a doi câini. Animalele s-au adăpostit în curtea bărbatului de mai mult timp, el având grijă de ei.

Concret, în jurul orei 11:30, bărbatul a constatat că unul dintre cei doi câini era în curtea locuinței și nu prezenta semne vitale. La scurt timp, el a identificat într-un șanț din spatele curții imobilului său și cel de-al doilea câine, care de asemenea era mort.

În aceeași seară, câinele unui vecin a început să vomite și era într-o stare de agitație. Bărbatul și-a transportat patrupedul la o clinică veterinară din Rădăuți, însă animalul nu a putut fi salvat.

A doua zi, 4 noiembrie, un alt câine a murit în circumstanțe similare. Animalul vomita și era agitat și a murit în ciuda faptului că un localnic l-a transportat la o clinică veterinară.

Precizăm că este vorba doar despre cazurile raportate la Poliție care vizează câinii cu stăpâni, însă pe lângă aceștia în aceleași condiții groaznice au murit și câini fără stăpân.

În prezent, animalele vor fi examinate de către specialiștii din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor Suceava pentru stabilirea cauzei morții. După această procedură, polițiștii vor dispune măsurile legale.

Deocamdată nu sunt cunoscute rezultatele necropsiilor, însă sursele apropiate anchetei susțin că animalele au fost otrăvite cu antigel și otravă de șoareci.


Intră acum și în grupul de