Un șofer băut a căzut într-un bazin de colectare a apei din Grămești după ce a ajuns cu mașina în șanț. El a fost recuperat de un echipaj SMURD, iar apoi a refuzat să meargă la UPU Suceava


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 47 de ani este cercetat penal pentru ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „vătămare corporală din culpă” după ce a ajuns cu mașina într-un șanț, iar când a coborât a căzut într-un bazin de colectare a apei fiind recuperat de un echipaj SMURD.

Astfel, vineri seara în jurul orei 21:08,  un echipaj al  Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți aflat în patrulare a fost sesizat prin 112 că o mașină se află în șanț, iar conducătorul auto este căzut într-un bazin de colectare al apei pe raza localității Grămești.

La fața locului a fost identificat un autoturism marca Opel Corsa, care se afla pe partea stângă a carosabilului, respectiv pe DC 35A de pe raza localității Grămești, autoturismul fiind cu motorul pornit iar portiera din dreptul șoferului larg deschisă.

Lângă autoturism, în dreptul portierei șoferului se află pe marginea drumului un bazin de colectare al apei, nefiind acoperit, iar în interiorul acestuia era bărbatul de 47 ani.

 La fața locului a intervenit un echipaj SMURD Siret care a procedat scoaterea bărbatului din respectivul bazin și totodată i-a oferit acestuia îngrijiri medicale constatând faptul că acesta prezenta un hematom la nivelul capului în partea din spate al urechii stângi.

Cu această ocazie, s-a constatat că bărbatul avea halenă alcoolică și avea comportamentul unei persoane care a consumat anterior alcool fapt pentru care s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest din dotare,  rezultând o alcoolemie de 1.00 mg/l pur în aerul expirat.

 Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD Siret și transportat la Spitalul de Boli Cronice Siret în vederea oferirii de îngrijiri de specialitate însă în urma examinării susnumitului, acesta a refuzat să fie transportat la UPU Suceava.

Totodată, el a refuzat să i se recolteze probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, aducându-i-se la cunoștință că acest aspect constituie infracțiune.

 În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de