Percheziții la Suceava, București și alte cinci județe într-un dosar privind evaziune fiscală: Mai multe firme ar fi înregistrat facturi fiscale fictive pentru diminuarea impozitului pe profit


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de astăzi, 10 noiembrie, au avut loc 35 de percheziții la reprezentanții mai multor firme din județele Suceava, Maramureș, Iași, Cluj, Bihor, Ilfov, dar și din București.

Potrivit Poliției Române, agenții economici sunt bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de ,,evaziune fiscală’’ şi ,,folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect”.

Concret, în perioada 2018 – 2020, patru reprezentanți legali ai unor societăţi comerciale ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, pentru eludarea obligaţiilor fiscale.

Polițiștii bănuiesc că aceștia ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale, emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus ilegal TVA-ul şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.     

În cadrul activităților de cercetare, nouă persoane au fost aduse, cu mandat de aducere, la sediile unităților de poliție, pentru a fi audiate.

De asemenea, în cadrul acțiunii, s-a urmărit identificarea unor bunuri asupra cărora urmează a se dispune măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului cauzat, estimat la peste 450.000 de euro (peste 2.100.000 de lei).

Acțiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, iar dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Maramureş.


Intră acum și în grupul de