Un sucevean a murit în pădure după ce un arbore tăiat a căzut peste el și l-a lovit în cap

Un bărbat de 39 de ani care lucra, sâmbătă, într-o pădure la o exploatare forestieră a murit după ce un arbore tăiat, dar nedoborât, l-a lovit în cap.

Bărbatul, Vasile Cojocaru, era angajat ca muncitor necalificat la o firmă cu sediul în Mălini și cu exploatare în cantonul Sasca Mare.

Sâmbătă dimineața societatea efectua o lucrare, exploatare în cantonul Sasca Mare, unde se aflau acest muncitor necalificat, un drujbist și un TAF-ist.

La un moment dat, în timp ce lucrătorul pe TAF a tras un arbore legat de Vasile Cojocaru, arborele tras a atins un alt arbore ce era tăiat, însă nu era doborât.

Arborele care a fost atins, a căzut peste Vasile Cojocaru, lovindu-l în zona capului, astfel producându-se decesul sus-numitului.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, care în urma efectuării manevrelor de resuscitare, a constatat decesul sus-numitului.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „uciderea din culpă”.

loading...