Amplă acțiune pe șoselele județului Suceava: Amenzi de peste 280.000 lei și 57 de permise suspendate, majoritatea pentru viteză


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii trecute, tradițional, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ au organizat acțiuni pentru depistarea șoferilor băuți și a celor care nu respectă regimul de viteză.

Este vorba despre două acțiuni diferite, dar ambele având loc în intervalul 12-14 noiembrie.

Foto: IPJ Suceava

Astfel, în urma executării celor două acțiuni, au fost aplicate în total 647 amenzi, în valoare de 281.590 lei.

Cele mai multe amenzi (274) au încasate de șoferii care au depășit limita de viteză, alte 34 pentru necuplarea centurii de siguranță, iar 15 amenzi au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare.

În cadrul acțiunii, care au fost efectuate 342 testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost constatate 13 infracțiuni, 6 dintre care conducerea sub influența alcoolului.

Pe lângă asta, au fost retrase 29 certificate de înmatriculare (majoritatea – 9, pentru lipsa ITP/RCA), iar 57 șoferi au rămas fără permise, majoritatea (28) pentru viteză, dar și pentru depășiri (15), alcool (4) etc.

Cele mai grave încălcări la regimul de viteză au fost comise pe DN 2 și în municipiul Suceava. Astfel, sâmbătă au fost prinși doi șoferi care rulau cu 101 km/h și respectiv 119 km/h pe DN 2, în localitățile Cumpărătura și Dărmănești. Un alt șofer a fost prins circulând cu 103 km/h pe str. Alexandru cel Bun din Suceava. Toți trei au fost amendați și lăsați fără permise pentru 90 de zile.

În ceea ce privește șoferi băuți, cele mai mari alcoolemii au fost înregistrate la un bărbat din Dorna Candrenilor (0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat) și la unul din Marginea (1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat). Ambii sunt cercetați penal.


Intră acum și în grupul de