O persoană implicată în accidentul de la Poiana Stampei a murit. Șoferul autoturismului conducea cu viteză excesivă pe timp de ceață și nu a observat camionul care a blocat carosabilul // Detalii


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei trei răniți în groaznicul accident de la Poiana Stampei a murit în urma rănilor suferite. Celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale, una dintre ele fiind internată la UPU Suceava.

Poliția Suceava a prezentat circumstanțele în care s-a produs accidentul. Astfel, în jurul orei 02:50, un camion condus pe DN 17 de către un arădean (43 ani) a derapat și a ieșit în afara carosabilului.

Capul tractor a intrat în curtea unui imobil, iar semiremorca a rămas pe partea carosabilă, oblic.

Conducătorul autotrenului a semnalizat accidentul prin plasarea un triunghi de avertizare, pe banda sa de mers, la o distanță de circa 60 de metri în spatele remorcii. De asemenea, în zona triunghiului, traficul a fost dirijat de către o persoană prin semnale luminoase efectuate cu o lanternă.

Cu toate acestea, la scurt timp, un autoturism a intrat în plină viteză în remorca rămasă pe carosabil. Mașina era condusă de un bărbat (36 ani) din Vatra Dornei. El avea viteză excesivă și condiții de ceață densă și nu a reușit să evite impactul.

După cum am menționat anterior, ISU Suceava a transmis că două din cele trei persoane din autoturism au rămas încarcerate. Ulterior, pasagerul de pe bancheta din spate, un bărbat (38 ani) din Crucea, a murit.

Ceilalți doi răniți, respectiv șoferul de 36 ani și o pasageră de 22 ani, au fost transportați mai întâi la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Șoferul a fost diagnosticat cu „traumatism hemitorace drept și regiune lombară fără leziuni”, iar pasagera cu „traumatism cranio-cerebral”. Șoferul nu a rămas internat, pe când tânăra a fost transferată la UPU Suceava.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de