Transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului, depistat în localitatea Arbore și sancționat cu 2.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Solca au depistat marți, 16 noiembrie, un transport încărcat cu mai mult lemn decât în avizul de însoțire. Verificările au fost efectuate în urma unei sesizări.

Astfel, potrivit informațiilor obținute de polițiști, o autoutilitară se deplasa pe DN 2K, direcția Solca – Arbore, transportând lemne fără documente de proveniență.

Vehiculul a fost identificat la un imobil din comuna Arbore, ce aparține chiar șoferului autoutilitarei, respectiv unui bărbat de 37 ani.

Verificările au arătat că bărbatul are documentele aferente transportului, avizul specificând cantitatea de 6,75 mc material lemnos rășinoase.

Însă inventarierea încărcăturii a arătat că în vehicul era mai mult lemn decât în acte. Concret, bărbatul transporta11,5 mc material lemnos rășinoase, adică cu 4,75 mc în plus față de cantitatea înscrisă în aviz.

Drept urmare, bărbatul a fost amendat cu 2.000 lei, iar lemnul transportat în plus, în valoare de 1380 lei, a fost confiscat.


Intră acum și în grupul de