Transport ilegal de material lemnos depistat de jandarmii suceveni la Pojorâta


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost depistat de către jandarmi, transportând surplus de material lemnos, dar și o altă specie de lemn decât cea înscrisă în avizul de însoțire, a anunțat IJJ Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, vineri, 19 noiembrie a.c., pe raza localității Pojorâta, în urma unei acțiuni pe linie silvică desfășurată de Jandarmeria Câmpulung Moldovenesc, a fost descoperit un bărbat în vârstă de 49 de ani, reprezentantul unei persoane juridice, care transporta în surplus cantitatea de 2,54 mc lemn rotund rășinoase molid și 1,32 mc lemn rotund rășinoase care nu corespundea cu grupa de specie consemnată în avizul de transport și însoțire.

În acest caz, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu avertisment și amendă în valoare de 1 000 de lei, iar lemnul transportat ilegal, respectiv cantitatea de 3,86 mc, a fost ridicat în vederea confiscării și predat Atelierului de Producție Sadova.

„Astfel de misiuni vor fi organizate de către jandarmii suceveni și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos”, a transmis IJJ Suceava.


Intră acum și în grupul de