FOTO//Puternic incendiu la un gater din Ciprian Porumbescu. Flăcările au izbucnit de la un cablu electric defect

Un puternic incendiu a izbucnit duminică dimineață, pe raza localității Ciprian Porumbescu, iar primele apeluri pe 112 s-au înregistrat începând cu ora 3:57, și anunțau că ard construcții din lemn, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată.

El a spus că la fața locului s-au deplasat pompierii militari de la subunitățile din Suceava și Câmpulung Moldovenesc, dar și lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din comunele Ciprian Porumbescu, Bălăceana, Cornu Luncii și Baia, în total cu 10 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Din cauza orei din noapte, flăcările au fost observate și anunțate cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau mai multe construcții din lemn, acoperite cu tablă, printre care un banzic și un garaj al proprietarului, dar și depozite de lemn (scânduri, grinzi din lemn și bușteni), furaje, inclusiv o casă de locuit din vecinătate, a menționat Găleată.

El a subliniat că exista pericolul de propagare la casa proprietarului și la restul construcțiilor din gospodărie, învecinate cu gaterul, precum și la anexele proprietății din apropiere.

Mai mult, una din cauzele propagării incendiului cu rapiditate au fost vântul puternic și construcțiile majoritare din lemn, dispuse apropiat una de cealaltă.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei gravide, în vârstă de 23 de ani, care a suferit un atac de panică. Aceasta a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Gaterul, cu construcțiile, materialul lemnos depozitat, furajele și alte bunuri, împreună cu o o anexă gospodărească (garaj) a proprietarului, a ars pe o suprafață de aproximativ 1250 mp, iar casa învecinată a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:45, iar pompierii au salvat locuința și anexele proprietarului, precum și anexele gospodărești de la gospodăria învecinată.

Potrivit cpt. Alin Găleată, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

loading...