Detaliile accidentului de la Bucșoaia: O femeie din Mălini care conducea un autoturism nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a efectuat cercetări în cazul accidentului de sâmbătă după amiaza din Bucșoaia unde două persoane au fost rănite.

Potrivit cercetărilor, o femeie de 36 de ani din Mălini, în timp ce conducea autoturismul VW Golf pe D.N. 17 în afara localităţii Bucșoaia, din  Frasin, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Frasin, a efectuat virajul la dreapta spre str. Brădățenilor, unde nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP și indicatorul trecere la nivel cu calea ferată simplă fără barieră, fiind surprinsă și acroșată de trenul CFR de călători Regio Cluj-Galați, ce circula din direcția Frasin către Gura Humorului, autoturismul fiind proiectat în partea dreaptă a trenului având în vedere sensul său de mers.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a femeii de la volan și vătămarea corporală ușoară a altei persoane.

Șoferița a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „TCC, comă de gradul 4, aceasta fiind vătămată corporal grav și a rămas internată.

O fetiță de 12 ani,  pasageră pe bancheta din spate a autoturismului VW Golf a fost transportată la Spitalul Județean Suceava unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnostic: „traumatism prin accident rutier, contuzie toraco-abdominală, contuzie bazin și contuzie genunchi drept”, fiind vătămată corporal ușor.

Conducătorul locomotivei CFR a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătoarea autoturismului VW Golf nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza stării grave în care se afla, urmând a i se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz se fac cercetări pentru „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de