Autoplatforma de lucru la înălțime s-a răsturnat pe B-dul 1 Mai din Suceava după ce a fost acroșată de o autoutilitară. Doi muncitori au fost spitalizați cu traumatisme și fracturi // Detalii


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a prezentat circumstanțele în care o autoplatformă de lucru la înălțime s-a răsturnat miercuri, 24 noiembrie, pe bulevardul 1 Mai din Suceava, în apropierea Spitalului Județean de Urgență Suceava.

În cădere utilajul a avariat un alt autovehicul, iar două persoane au fost rănite.

Foto și video trimise de o cititoare NewsBucovina

Incidentul s-a produs în jurul orei 20:30. Concret, în zona intersecției cu str. Calea Obcinelor, la culoarea roșu a semaforului s-a oprit o autoutilitară condusă de un tânăr (20 ani) din Salcea. În spatele acestui vehicul, a oprit în coloană autoutilitara marca Volkswagen LT, condusă de un tânăr (21 ani) din Dumbrăveni.

În dreptul primei autoutilitare oprite la semafor, pe trotuarul dreapta se afla oprită și calată în poziție paralelă în raport cu suprafața carosabilă, autoplatforma marca Mitsubishi Canter.

La schimbarea culorii semaforului, șoferul de 20 ani a pus în mișcare autoutilitara, acroșând brațul de susținere al nacelei cu care era echipat autovehicul special marca Mitsubishi Canter.

În momentul impactului în interiorul nacelei se aflau doi bărbați din Suceava, de 37 și 55 ani. Ei efectuau lucrări la înălțime, iar în urma coliziunii, autoplatforma a fost destabilizată și mutată din locul inițial de calare.

Cele două persoane au căzut din interiorul nacelei suferind vătămări corporale, una dintre acestea lovind în cădere și bara laterală de protecție a autoutilitarei conduse de tânărul de 21 ani.

Ulterior, cei doi muncitori răniți au fost transportați la SJU Suceava, fiind diagnosticați cu politraumatism prin cădere de la înălțime și, respectiv, traumatism prin cădere de la înălțime, fracturi costale dreapta, hematom suprarenal dreapta, fractură bazin.

Polițiștii au deschisa dosar penal privind „vătămare corporală din culpă”. În cadrul primelor cercetări, toți șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Polițiștii nu au reușit încă să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului.


Intră acum și în grupul de