USV a desemnat câștigătorii etapei locale a Competiției de planuri de afaceri din cadrul Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, sub egida Facultăților de Economie din România, a organizat faza locală a Competiției de planuri de afaceri din cadrul Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare (ONEF), a transmis USV.

Evenimentul a avut loc în data de 24 noiembrie 2021 și a fost derulat în parteneriat cu Societatea Antreprenorială pentru Studenți (StudSA USV) și Laboratorul de Incubare a Afacerilor (INCUBAF) din cadrul USV, prin proiectul FDI-SAS – „Dezvoltarea abilităților pentru secolul XXI: antreprenoriat inovator prin învățare digitală”.

Potrivit sursei citate, prezentările au fost susținute în mediul online, iar în competiție s-au înscris peste 30 de studenți, dintre care 14 au prezentat planurile de afaceri. Juriul a urmărit coerența, pertinența și relevanța ideii de afacere, domeniul de activitate, viziunea și strategia, detalierea produselor/serviciilor comercializate, valoarea oferită clienților, descrierea pieței şi a structurii de management, indicarea avantajelor competitive, realismul previziunilor financiare. A fost evaluată siguranță și persuasiunea expunerii, claritatea şi siguranța răspunsurilor la întrebări, precum și participarea studenților înscriși în competiție la dezbateri pe baza planurilor prezentate de ceilalți competitori.

Câștigătorii competiției au fost:

Premiul I – Chiriac Iulian Vlad, specializarea Afaceri internaționale, anul II, și Oprișanu Alexandru, Informatică economica, anul III , pentru proiectul „CIVGood – Curajul de a începe o viață bună”;

Premiul II – Gîrleanu Valeria, specializarea Afaceri internaționale, anul II, și Sireteanu Cătălina, Administrarea afacerilor, anul II, cu proiectul „Sweet 4 you – Eat sweet, stay fit!”

Premiul III – Huianu Airinei Valentin, Administrarea afacerilor, anul II, „Atelierul de fluturi”.

Mențiuni – Lupașcu Nicoleta, specializarea Afaceri internaționale, anul II, pentru proiectul „VR Royal Game – servicii creative prin intermediul realității virtuale”, și Vrânău Ioana Cerasela, specializarea Economia Comerțului Turismului și Serviciilor, anul II, pentru „CampyTour –  camping”.

Câștigătorii premiilor I, II și III vor reprezenta facultatea la etapa națională, care va avea loc între 9 și 12 decembrie a.c., la Academia de Studii Economice din București.


Intră acum și în grupul de