1 Decembrie sărbătorită și la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana prin activități artistice și lecții de istorie


Intră acum și în grupul de

“Mândri că suntem români” s-a intitulat activitatea desfășurată la Cajvana cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. La întreaga manifestare și-au dat concursul și au contribuit toate cadrele didactice de la învățământul primar, cadre didactice de la învățământul gimnazial, dar și liceal, sub coordonarea doamnei consilier educativ, profesor pentru înv.primar, Tomuț Cristina.

Programul activităților a debutat încă de dimineață prin diverse activități desfășurate în sălile de clasă, majoritatea elevilor manifestându-și creativitatea și mândria că sunt români, prin realizarea unor creații artistico-plastice, care au fost apreciate de cadrele didactice, dar și de colegi. 

La ora 12.00, în cabinetul de istorie s-a dat startul unei activități mai ample. Aceasta a început cu prezentarea semnificației zilei de 1 Decembrie prin expunerea unor informații istorice esențiale de către elevi ai claselor a IX-a și a X-a îndrumați de d-na profesor  de istorie-geografie, Ureche Casandra Daniela.

1 Decembrie semnifică formarea României Mari prin Marea Unire. Într-un cuvânt, visul milenar al poporului român. Ca profesor de istoriele spun elevilor să îşi iubească ţara, să fie mândri cu ceea ce sunt şi să nu uite de neamul lor. Dacă uită de istoria lor, nu au niciun viitor”, afirmă domnul director adjunct Ciotu Iulian, prezent la activitate.

Elevii Pîțu Marina, Savu Crina și Bîrgăuan Costel au prezentat ppt-urile “Ziua Națională a României” și “Gândește românește”, apoi elevi ai clasei a X-a A au recitat poezii cu aceeași tematică.

Corul Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana, îndrumat de domnul profesor de educație muzicală Ciubotariu Ovidiu, a încântat cu cântece patriotice publicul prezent.

Prezent la manifestare, domnul director coordonator, profesorul de istorie Robu Nicolae, s-a arătat încântat de reuşita activităţii:

“elevii au înțeles că țara noastră, România, s-a făurit cu mari jertfe, cu viața a zeci și sute de mii de viteji și că nu trebuie să-i uite, ci să-i slăvească din toată inima!”

Prof.înv.primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”, Cajvana


Intră acum și în grupul de