FOTO // Un bărbat a suferit arsuri într-un incendiu ce i-a cuprins locuința din Lipoveni. Un alt incendiu a distrus o casă din Neagra Șarului


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 8 decembrie, pompierii suceveni au intervenit pentru stingerea a două incendii, în localitățile Lipoveni și Neagra Șarului.

Incendiul din Lipoveni a fost anunțat la ora 20:30. Sergent-major Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava a informat că flăcările au cuprins o casă de locuit.

FOTO: ISU Suceava

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul locuinței cu pericol de propagare la întreaga casă de locuit.

Totodată, pompierii paramedici SMURD au preluat pe proprietarul locuinței, în vârstă de 66 de ani, care a suferit arsuri, și i-au acordat primul ajutor medical. Ulterior, l-au transportat la spital, pentru tratament de specialitate.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:50, însă până atunci au ars grinzile din lemn și asteriala din lemn a acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și s-au deteriorat bunuri de uz casnic. Pompierii au salvat restul casei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs de coșul de fum (burlan metalic) deteriorat.

Incendiul la o casă de locuit din Neagra Șarului a fost anunțat la 17:21 și lichidat la 21:20.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit cu pericol de propagare la anexele învecinate.

Au ars casa de locuit, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 156 de metri pătrați, elemente de mobilier, electrocasnice și alte bunuri. Pompierii au salvat anexele învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.


Intră acum și în grupul de