DGASPC Suceava continuă colaborarea cu Fundația Blue Heron din SUA care oferă burse tinerilor suceveni din sistemul de protecție în timpul studiilor universitare

DGASPC Suceava a încheiat, anul acesta, o nouă convenție de colaborare cu Fundația Blue Heron din Los Angeles, SUA. Începând cu anul 2009, colaborarea dintre DGASPC Suceava și Fundația Blue Heron, al cărei președinte este Ștefania Magidson, originară din România, a continuat an de an, prin acordarea de burse și programe de mentorat tinerilor merituoși, studenți sau viitori studenți, din cadrul sistemului de protecție dar și din comunitate.

„Colaborarea dintre DGASPC Suceava și Fundația Blue Heron (SUA), a reprezentant un sprijin deosebit de important acordat pe parcursul anilor de studenție, tinerilor din cadrul sistemului de protecție  dar și tinerilor din comunitate, care provin din familii cu o situație extrem de precară și cu potențial academic ridicat”, a declarat cu această ocazie, directorul executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac.                                                 

Potrivit sursei citate, cu toate că de la începutul pandemiei, din anul 2020, din cauza restricțiilor impuse, întâlnirile anuale cu reprezentanții Blue Heron nu au mai avut loc, mulți dintre tinerii suceveni au accesat platforma pentru înscriere și sunt în continuare busieri în programul de burse.

Așadar, în prezent, 10 tineri merituoși din județul Suceava, din sistemul de protecție (sistem rezidențial, asistență maternală și plasament familial) sunt sprijiniți și în acest an, cu burse până la absolvirea cursurilor universitare la care sunt înscriși, cu condiția îndeplinirii obligațiilor prevăzute în contract: frecventarea cursurilor universitare, depunerea efortului necesar achiziționării cunoștintelor, susținerea cu succes a sesiunilor semestriale, transmiterea jurnalelor lunare mentorului, efectuarea a 5 ore de activitate voluntară/lună la un centru de plasament Incepând cu al doilea an de bursă, studentul va efectua orele de muncă voluntară într-o instituţie a cărui profil să fie asemănător cu cel de studiu.

De asemenea, „fiecare student menține legătura cu un mentor identificat de către Fundație, oameni de succes din România sau diaspora românească, în special din Statele Unite, mentori care îi îndrumă și încurajează, mărindu-le orizonturile și întărindu-i ca oameni”, a transmis Ștefania Magidson.

Tinerii suceveni țin legătura constant cu reprezentanții Fundației Blue Heron, schimbând impresii cu privire la viața de student, greutățile întâmpinate, voluntariatul desfășurat, planuri de viitor, relația cu mentorii etc.

La rândul său, Ștefania Madgison a declarat: „Este o mândrie să continuăm această colaborare și să împărtășim veștile cu publicul larg. 

Menționez faptul că programul de burse se derulează în întreaga România si Republica Moldova, în prezent având un total de 143 de bursieri. Suceava este însă unul din județele cu cei mai mulți beneficiari. 

De asemenea, îi mulțumesc domnișoarei  Cristina Porsega, directoarea programului, originară din Pojorâta, jud Suceava, care lucrează în această capacitate de 12 ani și mă bazez enorm de mult pe ea pentru îndeplinirea obiectivelor programului. 
Domeniile in care studiază tinerii noștri busieri sunt multe si se extind de la contabilitate/ gestiunea afacerilor la Calculatoare/ Tehnologia Informațiilor etc. Suntem mândri de ei și le dorim mult succes, indiferent de provocările vieții!”