Dosar penal pentru un instalator din greșeala căruia au fost inundate două apartamente din Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis doar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă” după ce două apartamente din Suceava au fost inundate. Cazul a avut loc joi, 9 decembrie.

Concret, o suceveancă a apelat 112 relatând că apartamentul său dintr-un bloc de pe strada Jean Bart a fost inundat de către vecinul de sus care a efectuat lucrări de renovare.

Foto simbol: pixabay.com

La rândul său, proprietara celuilalt apartament a declarat că a angajat un instalator din Liteni care, în timp ce efectua unele lucrări în interiorul imobilului, pe fondul neatenției și folosindu-se de un ciocan pneumatic, a fisurat țeava comună de apă rece a blocului, moment în care presiunea apei nu a mai putut fi controlată.

Astfel, apa a venit cu presiune, a inundat apartamentul, după care a coborât la apartamentul inferior, pe care de asemenea l-a inundat în totalitate, apa infiltrându-se atât în pereții imobilului, cât și în mobilă, pardoseală și alte bunuri ce se aflau în interior, producând un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei.

Drept urmare, polițiștii au deschis dosar penal, iar în cadrul primelor cercetări au stabilit că ambele locuințe nu sunt asigurate cu polița de asigurare obligatorie PAD.


Intră acum și în grupul de