Trei pietoni accidentați de mașini în aceeași zi, în județul Suceava: Unul dintre ei și-a pierdut viața, iar alți doi au ajuns la spital. Șoferii sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 9 decembrie, în județul Suceava au avut loc trei evenimente rutiere cu implicarea pietonilor. În urma lor, o femeie și-a pierdut viața, iar o tânăr și un copil au ajuns la spital. În toate cele trei cazuri, vinovăția producerii accidentelor aparține șoferilor de autoturisme, unul dintre ei fiind reținut.

Accident mortal în Dorna Candrenilor

Cel mai grav accident, soldat cu decesul unui pieton, s-a produs pe DN 17 în comuna Dorna Candrenilor. În jurul orei 07:15, o femeie (67 ani) din Poiana Stampei a fost accidentă mortal în timp ce traversa regulamentar drumul. Ea a fost spulberată de un Hyundai condus de un bărbat (65 ani) din aceeași localitate.

Femeia nu a avut nicio șansă la supraviețuire, fiind declarată decedată la locul accidentului. La rândul său, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Bărbatul este cercetat penal ucidere din culpă.

Tânără rănită de un șofer care circula cu anvelope de vară pe zăpadă

În jurul orei 12:50, un alt eveniment rutier s-a produs în localitatea Berchișești. Mai exact, o localnică de 24 de ani a fost lovită de un Mercedes scăpat de sub control.

Mașina era condusă de un localnic de 20 ani. Având viteza prea mare într-o curbă, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, autoturismul nefiind dotat cu anvelope corespunzătoare sezonului rece, șoferul a pierdut controlul vehiculului care a lovit-o pe tânăra, iar apoi a intrat într-un șanț.

Pietonul a fost transportat la spital având diagnosticul „TCC minor și contuzie coloană lombară”. La rândul său, șoferul este cercetat penal pentru vătămare din culpă.

Copil lovit de o autoutilitară, la Horodniceni

Pentru comiterea aceleiași infracțiuni este cercetat in bărbat (51 ani) din Horodniceni. În jurul orei 21:30, el conducea autoutilitara Ford Tranzit pe strada Văilor din localitate. La un moment dat, șoferul a efectua manevra de mers înapoi pentru a introduce autoutilitara în curtea locuinței ce îi aparține, moment în care în zona porții de acces a acroșat un copil de 11 ani.

Băiatul a scăpat cu un traumatism ușor și a primit îngrijiri medicale la spital.


Intră acum și în grupul de